this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Sunday, August 28, 2011

your ex..my ex..

G : nak password facebook awak boleh?
B : nah...

Welcome to facebook

email : megatwin_17@yahoo.com
password :*******

search : Sar******

G : erm...cantik juga...

click-wall

"hari ni nak buat kuih raya...^_^"

G : buat kuih pun nak cakap

click-profile picture

G : gambar ayu-ayu jer semua...

click-album

G : banyaknyer gambar minah ni.....

click-info...scroll down......status : in relationship with Dan*****

click-Dan****

G : ala kena add friend lak...sigh

click-Message

Sar*****

G : ooo...main message2 pula....

scroll down......

NEXT

G : Awak message lagi dengan Sar**** ?
B : Err...aah...hari tu...saje je.....
G : Kenapa tak bagitau?
B : Ala...message biasa je...
G : Erm...saya buka wall dia...
B : Oooo...
G : Cantik la dia...
B : Ermm.....
G : Eee...dengar tak orang cakap ni...
B : Ya dengar....dia cantik...
G : Oooo betul la dia cantik...
B : La...tadi tanya saya dengar ke tak...saya ulang la balik awak cakap tu.....
G : Erm...betul la kan...
B : Betul pe?
G : Dia cantik...
B : Mana la tau...
G : La tak kan cantik ke tak cantik tak tau...dia lagi cantik kan?
B : Tak...awak lagi cantik....
G : Tipu lah tu

bla...bla...^_^

usually happen...EX..EX...EX...

siapa yang tak pernah even once thinking about their partner's ex????

usually,it happens for girls...admit penulis entry ni pun....hahahaha ^_^

why girl selalu tanya tentang ex bf dia?

cliche answer...."saje nak tau" ^_^

but the real answer is.....

kita nak tengok how the girl before?

cantik/comel ke....baik ke....tinggi ke rendah..kurus ke....macam-macam la kan.....

then we will start comparing..between our-self dengan herself....

dont lie...it is a normal thing...^_^

then boys akan mula pening nak menjawab macam-macam soalan....

siapa lagi cantik la...lagi baik la....kan..kan

lagi-lagi ada facebook ni...stalk..stalk...^_^

kalau boleh...mesti nak selalu tengok...nk tengok apa-apa update...

kelakar pun ada...hahaha tapi itu yang selalu kita buat kan...

apa pun girls...what ever we are doing...things must have its own limit yep....

anything...ask first!

jangan main terus serang jep...when we want to reveal the past things...we must ensure yg kita dah sedia nak terima the truth between it...

benda yang lepas...let it go...

terlalu nak mengetahui yang lepas...sampai kita lupa nak kenal yang sekarang....

there must be reasons...why..she attach to him previously...and why it replace with you now...

okay...so, jealous itu perlu...tapi at suitable time and place...^_^

a guy have said to me :

"once,lelaki bawa you jumpa parents dia...it means dia ada serious intention with you...."

-moga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan- lots of love sweetrose.....

3 comments:

  1. sis...tol kew cmtu???laki spe xknl...mcm3 helah...hmmm..kite pom dh ad pnglmn cmtu...huhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. sya : dua guy dah ckap cmtue huhu....tpi rasanya ada betul gak kn...^_^ klu yg nk men2 diorg tak akan libatkan family...kalau x kekal pun maybe dah takde jodoh....hehehe...Allah knows best dear....

    ReplyDelete

reality is not a fairy tale story...^_^