this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Wednesday, October 26, 2011

the only thing i can do right now.....




Sabar itu bila..

kita tumpahkan air mata...dari luahkan marah kita..

Sabar itu bila..

kita berdiam...dari cakap yang menyakitkan..

Sabar itu bila..

kita tahan kesakitan...untuk buat orang senang...

Sabar itu bila...

Kita tahan marah..dari lepaskan tak kena tempat...

Sabar itu bila..

Mudahnya meluah di tulisan...dari buat orang faham...


*BE PATIENT ...is the only thing i can do right now.....*

~semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan-lots of love..sweetroses

Thursday, October 20, 2011

Tak apa...boleh beli lagi...



Selalu kalau balik rumah.....mesti mama tanya

"Ada nak bawa brg tak balik shah alam?"

Aku jawab "Ermm...banyak..Ala macam-macam tak ada.."

"Adik nak apa?"

"Hehe....cili blend...udg kering sikit...pas tu nak asam keping boleh? Susah la nak beli kat sana.tak cantik..."

"Oh...ambil cili blend dengan udg kering dlm peti ais tu."

"Ala...mama tak guna ke?"

"tak apa...boleh buat lagi.." dengan senang hati aku aku buka peti ais.

"Ayam ikan ada tak?"

Aku sengih-sengih(macam tau2 jer)

"Erm...ada sikit je."

"Ambil ayam dalam freezer tu.Balut dengan surat khabar."

"Ala..mama nak masak apa nanti?"

"Tak apa...boleh beli lagi."dengan senang hati aku buka freezer.Ambil ayam dalam 4,5 ketul.

"Eh,ada kuih frozen.Mama ada banyak tak?"

"Nak ke?"

Aku sengih-sengih lagi."Kalau boleh.."

"Ambil la karipap tu sebungkus."

"Ala...nanti orang rumah tak ada benda nak breakfast."

"Tak apa...boleh beli lagi." Aku senyum lebar...hehehe^_^


Kalau nak sambung..memang macam-macam bekalan nak di bawa balik ke rumah sewa ni..

But still..my MAMA answer..
"tak apa..ambil la"
"tak apa...boleh beli lagi"...
"tak apa..banyak tu"....

semua okay je untuk anak-anak dia...
selagi boleh diberi...akan diberi.....
selagi boleh dikorban...akan dikorban...
selagi boleh...selagi terdaya...selagi namanya masih seorang IBU...EMAK..MAMA..UMI
pinta lah apa sahaja...



kadang-kadang terfikir....agak-agaknya bila sudah besar nanti...
boleh ke balas jasa insan yang bergelar IBU ni...

sama tak kesabaran kita nanti dengan mereka sekarang...
sama tak keikhlasan menjaga mereka nanti dengan keikhlasan mereka sekarang...
sama tak kasih sayang yang kita akan bagi mereka dengan apa yang mereka tunjuk kan sekarang...

tanyalah anak mana dalam dunia..tiada yang mahu jadi derhaka....
tapi bila kita besar...

mungkin sedikit terlupa...
sedikit tersasar dari jalanNYA...
sedikit angkuh dengan nikmatNYA...
sedikit terleka dari tanggungjawabnya...

So,para-para hati semua...sentiasalah mohon padaNYA..

"Allahumma ya muqallibal-qulubi,thabbit qalbi ala deenik"

Ya Allah,tuhan yang membolak-balikkan hati kami,tetapkan hati kami dalam agamaMu"

Insya-Allah jika sentiasa dalam agamaNYA

Tidak tersasar dari jalanNYA...
Tidak angkuh dengan nikmatNYA....
Tidak lupa dengan tangungjawab kita..

*sedar diri tak pantas bicara soal agama...peringatan lebih untuk diri sendiri...^_^


moral of the story : selagi masih punya ayah..punya ibu....kita sama-sama hargai mereka ye...doa kan diampun dosa mereka...kesihatan mereka...jika mereka tiada,doakan kesejahteraan mereka juga^_^

p/s :agak-agak nya kalau tanya "nak kahwin boleh ke?"
mama nak tak cakap "tak apa,boleh je.." hahaha ^_^

-moga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan-lots of love sweetroses


Friday, October 14, 2011

Salah ke....?????


Morning...para-para hati semua....^_^

Satu perbuatan yg salah....terlihat salah...bila ada yang menegur...yang cuba memperbaiki salahnya......

Salah ke terima teguran..sekalipun kita tak nak mengaku salah...tak salah kan...???

Salah ke orang yang menegur salah...untuk mengurangkan salah...tak salah kan...???

Salah ke kita mengaku salah...bila ada yang menegur kita salah...tak salah kan...???

Salah ke kita yang tak salah..menerima teguran dari yang buat salah...tak salah kan...???


Salah-salah kita dinilai dari yang melihat...yang memerhati...lagi-lagi DIA....

Teguran dariNYA...disampaikan melalui hati-hati yang melihat..yang tergerak nak beri teguran....

So para-para hati semua.....
jika ada yang menegur terima dengan hati terbuka....
kalau tak suka...kita diamkan sahaja.....
sekurang-kurang nya tanggungjawab dia untuk menegur dah selesai...

Kita ada ke??????

Tak ada kan...so jangan banyak bunyi.....hahahaha....^_^

moga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan-lots of love sweetroses..


Sunday, October 9, 2011

Selagi nama nya L.E.L.A.K.I



Morning kesayangan semua....^_^

Lelaki attract to perempuan is something yang kita tak boleh nak elak....

Jagalah macam mana pun...selagi nama nya lelaki...perempuan still one of his best interest....

Lelaki handsome vs perempuan biasa2....

orang cakap : untungnya perempuan tu dapat bf/husband handsome.....

realitinya : ingat senang nak jaga lelaki handsome ni...ramai yang berkenan...silap-silap boleh kena kebas

samalah macam dapat perempuan cantik juga kan...

Bila rasa insecure...perempuan biasalah...rutin harian

1) Check hp bf
2) Check fb..email...
3) Stalk girl yang nak rapat-rapat dengan bf dia
4) Soalan wajib : hari ini message siapa2 tak? / keluar dengan siapa? / makan dekat mana?
5) Lambat angkat hp mula fikir bukan-bukan
6) Lambat reply msg tanya macam-macam
7) Bila dengar lagu sedih2 sikit...mula la termenung

hahaha....macam-macam lagi lah yang pelik-pelik.....

bila macam ini..mula lah...bergaduh la...merajuk la....lelaki bila tanya macam2/pelik2 sikit...
yang lebih sabar sikit layan je la....

yang kurang sabar tu cepat lah nak gaduh....^_^

script...drama harian....semua akan sama...cuma pelakon yang berbeza kan....

Realitinya...untuk kita terus-terus rasa insecure....sekat apa jua yang mereka buat...its impossible...

So girls...kalau kita tak boleh buat dia selalu dengan kita...hanya jumpa/call/message kita seorang je....

Why dont kita buat dia ingat selalu dengan kita...^_^

What ever he does...he goes...he meet somebody else...biar hati nya selalu ada untuk kita....

Sounds macam kita ni terhegeh-hegeh pula kan...tapi itu yg kita panggil sacrifice...

kalau rasa tak boleh nak sacrifice...then better you start give up....

apa yang kita nak buat???

Simple!...kita tak perlu belanja besar-besar...keluar duit banyak-banyak...

Buat benda yang kecil-kecil..tapi terkesan dekat hati....

Contoh macam..buat suprise ke..masak ke....just simple wish untuk exam/games ke....give cards...tahu semua kesukaan dia...hobi dia...support apa juga yang dia buat...

Small2 things macam ni kita selalu pandang remeh...tapi percayalah...when we are not arounds..this little things make him remember us..
the differences between us and other girls..

Kita tak perlu di kategori kan dalam group yang cantik-cantik...tak perlu nak make up tebal2 selalu....

Just make simple...simple...simple....things....

Boleh kan....?

For guys part....it is not hurt to become a gentleman...a little bit sensitive.....

If dapat your girl rasa insecure...susah ke nak yakinkan girl tu....

Tak perlu beri hadiah/keluar duit beratus...just show you are care...make us feel wanted...


kalau kami-kami sacrifice untuk buat effort to come into your life...
why dont you make a few steps to walk into us too...^_^

so...best of luck kesayangan semua....!!!!

semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan...lots of love sweetroses...^_^

Wednesday, October 5, 2011

rasa-rasa nya....tak payah rasa-rasa dah..:p


"what goes around comes around"

"what goes up must comes down"

"what we give we will get back"

"buat baik dibalas baik"


i bet semua orang tahu..pernah dengar...faham makna...erti....apa yang tersirat.....

tak perlu nak elobrate panjang lebar...buat karangan bahasa melayu....

so...tanya hati sendiri....

rasa-rasa apa yang kita buat sekarang orang suka ke?

rasa-rasa kalau kita kacau hidup orang ni orang tak kisah ke?

rasa-rasa kalau kena batang hidung sendiri kita boleh gelak-gelak...chill..ke?

rasa-rasa kalau terbalik dekat kita tinggi tak kesabaran kita?

kalau jawapan nya tidak.....rasa-rasa apa patut kita buat yep?

and kalau ya....rasa-rasa...tak payah rasa-rasa....tunggu je balasan nya....hahahahaha:p


moral of the story :

tiada yang sempurna...kita...dia...siapa pun....
jika rasanya sakit bagi kita....sakit juga lah bagi orang lain...

rasa-rasa kalau baca ni tak faham-faham lagi...tak tahu nak kata pe...:p

moga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan...lots of love-sweetroses~~~