this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Sunday, October 9, 2011

Selagi nama nya L.E.L.A.K.I



Morning kesayangan semua....^_^

Lelaki attract to perempuan is something yang kita tak boleh nak elak....

Jagalah macam mana pun...selagi nama nya lelaki...perempuan still one of his best interest....

Lelaki handsome vs perempuan biasa2....

orang cakap : untungnya perempuan tu dapat bf/husband handsome.....

realitinya : ingat senang nak jaga lelaki handsome ni...ramai yang berkenan...silap-silap boleh kena kebas

samalah macam dapat perempuan cantik juga kan...

Bila rasa insecure...perempuan biasalah...rutin harian

1) Check hp bf
2) Check fb..email...
3) Stalk girl yang nak rapat-rapat dengan bf dia
4) Soalan wajib : hari ini message siapa2 tak? / keluar dengan siapa? / makan dekat mana?
5) Lambat angkat hp mula fikir bukan-bukan
6) Lambat reply msg tanya macam-macam
7) Bila dengar lagu sedih2 sikit...mula la termenung

hahaha....macam-macam lagi lah yang pelik-pelik.....

bila macam ini..mula lah...bergaduh la...merajuk la....lelaki bila tanya macam2/pelik2 sikit...
yang lebih sabar sikit layan je la....

yang kurang sabar tu cepat lah nak gaduh....^_^

script...drama harian....semua akan sama...cuma pelakon yang berbeza kan....

Realitinya...untuk kita terus-terus rasa insecure....sekat apa jua yang mereka buat...its impossible...

So girls...kalau kita tak boleh buat dia selalu dengan kita...hanya jumpa/call/message kita seorang je....

Why dont kita buat dia ingat selalu dengan kita...^_^

What ever he does...he goes...he meet somebody else...biar hati nya selalu ada untuk kita....

Sounds macam kita ni terhegeh-hegeh pula kan...tapi itu yg kita panggil sacrifice...

kalau rasa tak boleh nak sacrifice...then better you start give up....

apa yang kita nak buat???

Simple!...kita tak perlu belanja besar-besar...keluar duit banyak-banyak...

Buat benda yang kecil-kecil..tapi terkesan dekat hati....

Contoh macam..buat suprise ke..masak ke....just simple wish untuk exam/games ke....give cards...tahu semua kesukaan dia...hobi dia...support apa juga yang dia buat...

Small2 things macam ni kita selalu pandang remeh...tapi percayalah...when we are not arounds..this little things make him remember us..
the differences between us and other girls..

Kita tak perlu di kategori kan dalam group yang cantik-cantik...tak perlu nak make up tebal2 selalu....

Just make simple...simple...simple....things....

Boleh kan....?

For guys part....it is not hurt to become a gentleman...a little bit sensitive.....

If dapat your girl rasa insecure...susah ke nak yakinkan girl tu....

Tak perlu beri hadiah/keluar duit beratus...just show you are care...make us feel wanted...


kalau kami-kami sacrifice untuk buat effort to come into your life...
why dont you make a few steps to walk into us too...^_^

so...best of luck kesayangan semua....!!!!

semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan...lots of love sweetroses...^_^

3 comments:

reality is not a fairy tale story...^_^