this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Friday, October 14, 2011

Salah ke....?????


Morning...para-para hati semua....^_^

Satu perbuatan yg salah....terlihat salah...bila ada yang menegur...yang cuba memperbaiki salahnya......

Salah ke terima teguran..sekalipun kita tak nak mengaku salah...tak salah kan...???

Salah ke orang yang menegur salah...untuk mengurangkan salah...tak salah kan...???

Salah ke kita mengaku salah...bila ada yang menegur kita salah...tak salah kan...???

Salah ke kita yang tak salah..menerima teguran dari yang buat salah...tak salah kan...???


Salah-salah kita dinilai dari yang melihat...yang memerhati...lagi-lagi DIA....

Teguran dariNYA...disampaikan melalui hati-hati yang melihat..yang tergerak nak beri teguran....

So para-para hati semua.....
jika ada yang menegur terima dengan hati terbuka....
kalau tak suka...kita diamkan sahaja.....
sekurang-kurang nya tanggungjawab dia untuk menegur dah selesai...

Kita ada ke??????

Tak ada kan...so jangan banyak bunyi.....hahahaha....^_^

moga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan-lots of love sweetroses..


5 comments:

  1. kadang2 ada rasa serba salah untuk menegur orang yang salah sebab sedar diri ini tak berapa nak baik untuk menegur...insyaallah cuba memperbaiki diri ini untuk menjadi lebih baik...nice entry boss...:P

    ReplyDelete
  2. thanks...^_^ sama2 jadi lebih baik....

    ReplyDelete
  3. ahaks...k.myna bnyi cm nak perli someone j...tapi asenye xsalah...cbb tok tegur someone kita xplu diri kita ckop bgus dulu bwu kita leyh tgur owg kn,kk???cbb xde yg sempurna pom kt dnia ni..huhuh^_^

    ReplyDelete
  4. hahaha...xder lah sya....ini umum jep...betul2,pe yg sya ckap tue.....^_^

    ReplyDelete
  5. salah atau tidak, kena selalu muhasabah diri @ menilai kekurangan diri untuk improve mana2 yang patut.

    singgah blog lepas jumpa kat kelab blogger tadi.

    ReplyDelete

reality is not a fairy tale story...^_^