this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Tuesday, March 26, 2013

ComeBack..?? Retis sangat :D

COMEBACK??
Haha retis sgt..ingat artis ke nak buat comeback ni..^_^

Assalamualaikum..
Dear all...^_^
Well..its been a long time tak tulis apa-apa dekat sini..
Since last year...busy dengan final year student title...and now continuing study...
Banyak benda nak tulis...tapi buat benda tu..buat benda ni...end up lupa+malas..hahaha

So..nak tulis apa ya??
Just one question keep running my mind today...
Why people keep doing benda yang salah?
Why it is hard for us to change for a better person?
Or actually the better question is "kenapa susah sangat aku nak berubah?"
(Opss actually 2,3 questions..)

Have you heard
"Old habits die hard" ???
You want to change...but ada halangan..itulah..inilah..
Or maybe sebenarnya..
kita ni tak nak pun berubah...
Sudah terbiasa..
Buat pun tak ada apa-apa consequences pun..

Well,sometimes when i see people yang baik..yang better..
"Untung nya dia...dipilih untuk surround dengan orang-orang yang baik..orang-orang yang buat dia jadi lebih baik"

But then .."stoppp!!!"

"Brain processing.."
(What they become today is because they choose to be that way..
Same goes to you,dear
Kalau kau nak,kau pun boleh jadi macam tu
Dont forget the feel of being a good person..
Tak ada siapa nak jadi jahat..
Tanya lah siapa pun)

Pernah tak hadapi situation macam ni??

Awak...ya saya tengah cakap dengan awak ni..^_^
Whatever person you are now...
Dont give up untuk berubah jadi lebih baik...
You are what you choose to be..
Apa yang kita buat dulu..
Kita tak boleh tarik balik..
You cant erase it..it will permanently there..

Tapi sebab itu Allah bagi peluang "future"
Kita masih boleh usaha..
kekuatan untuk corak kn future kita untuk jadi lebih baik...
Find a "will" to stop it
Cari kekuatan untuk kita berubah...
Dont stop finding it...
Dont give up..
It is the least you can do,if you cant change it all

Lets be a good person...Best of luck guys ^_^

Lets push the CHANGE button!

"Semoga kita cukup kuat untuk pertahankan apa yang kita yakinkan"