this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Friday, January 27, 2012

Baucar..baucar..baucar...




Assalamulaikum
hai...para-para hati semua
since sekarang tengah cuti-cuti malaysia...spending quality time dekat rumah,before get back to lab..^_^

baucar..baucar..baucar...!!!!!!!!!!!!!!

sekarang memang musim student habiskan baucar buku hehehe....penuh MPH..Popular...sebelum ini tak pernah tengok orang beratur panjang nak beli BUKU....hehe...baguslah kan tingkatkan habit membaca....

Untuk students yang baru masuk U,tengah-tengah sem..i think kemudahan yang sudah diberikan boleh lah beli buku-buku pelajaran..even dapat sebuah pun jadilah kan...siapa nak bagi buku harga RM200 macam itu je...so,please make full use of it for the sake of your study...^_^

Untuk yang sudah habis sem...or akhir sem...hehe..memang rezekilah dapat baucar ini...
Buku nak beli pun tidak ada...nak tukar dengan duit tak boleh...so???  hehehe

rasanya advantages ini lebih pada girls since girls memang biasa dengan habit membaca ini...

ada tengok dekat MPH,sebakul penuh dengan novel je...

kalau satu novel RM25...RM200 dapatlah 8 hahaha...itupun pejam celik,pejam celik...2,3 minggu habislah baca 8 novel tu...:p

kalau lelaki selalu beli buku apa ek?? 

Kadang-kadang bukan tak nak beli..takut buku tak best sangat...cover 100% markah..cantik...tapi dalam kurang sikit..

Plus,nak tengok satu-satu buku itu takes time...macam shopping la juga...hehehe
So...for those yang tidak tahu nak beli buku apa..i think i can suggest one...

BUKAN SUSAH NAK FAHAM by Zahiruddin Zabidi


ni buku islamic and motivation book...overall penulisan pada short and good stories...
those yang nak beli buku yang senang nak faham..penulisan tak heavy sangat..this is a good book...
basically ceritanya simple...persoalan yang kita rasa mudah tapi sebenarnya kalau tak ada penerangan yang betul boleh jadi salah...contoh tajuk cerita bagaimana Allah solat...kaabah adalah tuhan...
So kalau rasa-rasa nak tahu jawapannya...beli la hehe...i ranked this book 4/5..

Next,ada lagi buku-buku yang boleh consider untuk beli...contohnya..UNTUKMU WANITA by Zaharuddin Abd Rahman...ada buku english yang harga dia mahal sikit..tapi bila translate,harga lebih murah macam THINK LIKE MAN,ACT LIKE A LADY by Martin Steve..chicken soup for the soul malay version...biasanya this book seronok baca in english...tapi malay version rasanya boleh tahan...^_^

hahaha...macam promoter buku....untuk novel,since tidak pandai sangat nak tentukan novel mana yang best..tak boleh nak suggest...hehehe

So,para-para hati semua...reading also one of good therapy...

Spending some time with book...tak rugi...^_^

Lastly...spending your quality times...with quality activities...with quality people.....hahaha

-Semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan-lots of love~sweetroses~