this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Friday, August 19, 2011

aku sedang belajar setia....^_^





Assalamualaikum....^_^

selalu orang kita sayang ada depan mata.....
kita selalu jumpa...
kita selalu dengar suara....
kita selalu gelak sama-sama


so..ada satu masa...dia jauh....
seorang kat selatan...seorang kat utara....
seorang kt timur...seorang kat barat....

tu baru dalam Malaysia...kalau yang dekat overseas.....confirm2 la nak jumpa susah kan...

in the meantime...jumpa ramai orang....dalam
banyak-banyak yang kita jumpa..

mesti ada yang satu kepala dengan kita...

yang selalu buat kita gelak....

yang kita selesa nak bercerita....

yang sangat sweet...gentle...caring....etc...

then the loyalty test begin!!!! ^_^
sejauh mana kita kuat nk protect hati kita
lagi-lagi....he/she memang memenuhi syarat yang ditetapkan dalam
list kind of my girl/guy....hahaha

Someone said to me...we have our own soul mates...ada "s" so ramai la...

memang ramai orang yang akan sama jiwa dengan kita...tapi belum tentu dia yang terbaik kan...



macam dalam ayat-ayat cinta
"jodoh itu rahsia Allah" ^_^

so mungkin he/she is your soul mate tapi mereka cuma boleh jadi...

kawan untuk gelak-gelak/untuk bercerita/untuk hang out/untuk gaduh....

para-para hati semua...kita jangan easily trap dengan perasaan itu...
sekali dah jatuh...tergolek pulak kan susah....



admit "game of heart" ni memang seronok...
siapa tak suka kalau jmpa org sekepala dengan kita..

and yes..maybe kita suka...

once dia buat benda yang kita suka.....
once he/she stop it..then suka akan hilang...

tapi no doubt...through that kita akan jumpa orang yang sama dengan kita...

then suka-suka...jadi chenta-chenta.....hahahaha

apa pun kita jangan main-main kan perasaan orang yep...



kalau tak suka...cakap tak suka...

kadang-kadang ada juga orang cepat betul salah faham....

istilah "perempuan kalau diam tanda setuju" macam tak boleh pakai la sekarang...hehehe

time dekat dulu..hati kata "confirm tak cari lain!!!! intan payung,apple of my eye la..."

bila jauh hati mula bisik2.."err..ni lagi gentle la..." "kenapalah tak jumpa dia dulu"

memang selalu terjadi..got experience from someone...case ni "TERBALIK" lak

before this bf dia dekat oversea,every month akan balik sekali untuk jumpa family and gf dia...

bila dengar macam tu hati terfikir "untungnya dapat guy macam tu..bukan murah nak balik sebulan sekali..bla..bla"

but yang peliknya...bila jauh dia boleh setia..once dia balik malaysia...kerja...fall in love dekat orang office dia...hahahaha

pada hal dekat sini, bukan tak boleh kalau nak jumpa selalu kan....

so..."hati" "hati" kita memang easily attract to opposite gender....

its normal...

yang tak normal...bila attract to same gender...errr...^_^

Moral of the story :

remember one thing...

Are you attracted to others, but stay with them faithfully without regret??
-then it`s l o v e.

and im admit currently "aku sedang belajar setia" ^_^

moga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan-lots of love_sweetroses


3 comments:

reality is not a fairy tale story...^_^