this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Wednesday, July 13, 2011

on the day i marry your daughter...^_^



recently...dengar lagu marry ur daughter by brian mcknight...best!!

"Can marry your daughter
And make her my wife
I want her to be the only girl that I love for the rest of my life
And give her the best of me 'till the day that I die, yeah
I'm gonna marry your princess
And make her my queen
She'll be the most beautiful bride that I've ever seen
Can't wait to smile
When she walks down the aisle
On the arm of her father
On the day that I marry your daughter"


guys should listen that song...hehehe.....

so...simple things...nak kwin dengan anak...confirm2 kena amik hati mak ayah kan...

lebih-lebih lagi ayah....hahaha...nasib la korang yg dapat bkl bapak mertua jenis garang..protective...ingat senang2 dia nak lepaskan anak dia untuk korang nie...^_^

tengok cerita kembar siang..dlm tu kan dia tnya..antara bapak mertua dgn isteri mana lgi korg lebih sayang....tips dier..kalau wife tanya...jwblah lebih sayang wife la...
kalau bapak mertua tanya jawablah bapak mertua....

hahahaha...betul la tue..tapi rasenyer..guys korg lebih pandai kan...
mulut mnis lebih dri gula-gula tu memang tak boleh lari la dari korg...kan..kan...
hahahaha ^_^

erm...samelah mcm girls gak kan...^_^

org pernah ckp...org-org tua dulu ada cara mcm mana nk tengok bdk tu okay tak jadi menntu diorg...

kalau lelaki...diorg akan bawak g travel...nak tengok time tue korang jaga tak solat time tgh travel tu...kalau makan siapa yang byr...bwa kereta laju ke tak...

kalau girls...ajak diorg tdo dkat rumah...nk tengok bgun awal tak...pandai masak tak...
solat tak...kemas rumah..kemas tempat tdo tak...ringan tulang tak...hmmm macam2 lah...

so kalau bakal2 mertua korg ajk travel...tidur kt rumah ke...
jangan seronok2 sgt..hahahaha...diorg nk test korang jer tue dulu....
tu belum keluar green light ag yep....

confirm la time-time macam tu semua yg kurang2 baik ni kita tak tunjuk kan....tapi kalau sejak azali sikap yg kurg baik kita dah amalkan...tipulah kalau sehari dua tak kantoi kan....hahaha

kalau tak kantoi pun...mesti berubah lah sikap korg...kalau dulu selalu bangun lambat...kalau seminggu..dua minggu dah biasa bangun awal...
nanti dengan sendiri kita dah biasakan....^_^

ada juga org pesan...ringan2 sikit mulut tu bercakap...lagi-lagi korang dpt bakal bapak/mak mertua banyak cakap...hahaha layan jer lah....kdg2 tu diorang bukan nk borak sgt pun...saje nak tengok korang ni mcm mana....layan tak org-org tua bercakap ni...lagi-lagi cakap sal politik....sal "bersih" ke..hahaha....tak payah lah nak pertahankan
sangat ideologi politik korang tu...sikit-sikit cu
kup yep hehehe..ada tempat masa nya...


yang penting...kita kena HORMAT org tua kan...
kalau terase pape ke pendamlah dlm hati...
sabar jep...^_^

sendiri cakap macam dah kawin kn..hahaha...ala,ni dgr2 org pesan..so disampai2 kan...hehehee

so,para-para hati semua...semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan....lots of love sweetroses...

No comments:

Post a Comment

reality is not a fairy tale story...^_^