this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Wednesday, July 13, 2011

kelebihan @ kekurangan

cubaan yg TERBESAR ialah KELEBIHAN bukan kekurangan.....

betul tak para-para hati semua??? ^__^

semakin kaya org itu...semakin tinggi sifat kedekutnya....

semakin cantik,handsome...semakin sombong......

semakin berkedudukan....semakin tinggi sifat bongkak...

smakin berkuasa...semakin zalim.....

makin banyak nikmat yang di beri..yang di anugerah kan pada kita....

kdg2 kita hambaNya...mudah terlupa...mudah leka...lalai dengan segala nya...

hahahaha...sesi tazkirah di pagi hari....^__^

tapi itu realiti kan...mesti pernah terlintas dalam hati...ermm kenapa ak xchantek macam dia...xtinggi macam dia...xpandai macam dia...xkaya..xbergaya...

dan semua... tak...tak..yang kita nampak dalam diri kita...

kita rasa..kita kekurangan serba serbi...dia..mereka..awak...lebih segalanya...

timbul dengki cemburu...keluh kesah...kenapa Allah tak cipta aku begini...begitu...

Islam mengajar kita untuk berbaik sangka kepada sesiapa..lebih-lebih lagi pada yang maha satu..

Takkan DIA mahu cipta kita untuk menyusahkan kita...takkan DIA mencipta kita untuk menyeksa kita kan...^_^

dulu waktu time matriks...memang minat untuk ambil hayat...tapi dapat pula physics....parents pun suruh proceed je ngan physics...dalam nak tak nak kenalah belajar...

tapi sekarang rasanya....ada hikmah semua itu.....

kalau ambil hayat...pointer mmg kena 4flat....kurang daripada tu memang tak boleh sambung medic...nanti upu campak merata-rata course....

sendiri ni pula memang kurang2 rajin sikit...nak membaca....maybe disebabkan itu takdirNya lebih ke arah physics.....^_^

di sepanjang perjalanan ini...ditakdirkan berjumpa dengan semua kesayangan....mungkin kalau ambil aliran hayat...keindahan itu tidak seperti ini....^_^

alhamdulillah atas segala kurniaNya.....heeee~~~~

so...para-para hati semua....

sentiasa bersangka baik yep....pada orang lain....lebih-lebih lagi pada pencipta kita...

peringtan untuk diri sendiri....hehehe.....

semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan...lots of love sweetroses....^_^

No comments:

Post a Comment

reality is not a fairy tale story...^_^