this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Friday, September 30, 2011

letak sayang dekat tangan..kaki...mulut..???

Kenapa ada "certain" orang bukan "semua" orang cakap...

"Kita jangan bagi muka sangat dengan perempuan ni...kadang-kadang kita kena berkeras juga"

"Perempuan ni kalau kita diam je..nanti dia pijak kepala kita"

"Perempuan ni..."

"Perempuan tu..."

and mostly cakap-cakap ni...datang dari siapa...of course from opposite gender kan.....LELAKI...

Sorry guys...bukan nak condemn anda-anda semua...tapi..sayangnya,lelaki selalu salah faham...bukan berkeras...tapi tegas!!! its different....

admit..kami-kami ni memang mengada-ngada...very details...a little bit complicated...more insecure...tapi perbezaan kita-kita semua ni datangnya untuk apa?

bergaduh ke? memang ALLAH ciptakan kita berbeza ni untuk berperang ke? untuk tunjuk siapa kuat siapa lemah ke?

mestilah tak...jadinya kita berbeza..sebab dari berbeza..kita jumpa benda baru...benda yang lebih cantik...

anda-anda semua diberi 9 akal....untuk bentuk insan yang dikurniakan 1 akal ni...

bukan dengan berkeras...

"awak kena macam ni...!!!" "awak tak boleh macam ni...!!!"

why being soooooooo dictator???

bukan ke boleh cakap elok-elok....

nanti ada yang cakap "habis tu tak boleh nak marah la,kena berlembut je selalu ?"

siapa kata tak boleh nak marah....orang cakap marah sebab sayang...nak marah?...yes,you can...

tegur lah kami-kami ni dengan cara apa pun...tapi things have its own limit...

perlu ke cakap kasar-kasar...

perlu ke menghina....

perlu ke semua tu...?

mana letaknya sayang bila marah tu?

ada orang letak dekat tangan...sebab tu cepat jer nak "paaaang!!"

ada yang letak dekat kaki...sebab tu cepat jer kaki dia terbang...

ada orang letak dekat mulut....then..laju je macam machine gun mencarut2....

tapi kita jarang letak sayang dekat hati...dekat akal bila marah...

tak rasa kelakar ke...bila baik bukan main lagi...macam jilat ludah sendiri...

admit...ada juga perempuan yang buat macam ni...

lelaki..or perempuan...you dont have any rights untuk buat macam tu...sekalipun..memang betul-betul salah.....

kalau bukan sebab sayang...at least kita respect dia as a human...

siapa kita nak menghukum dia? atas HAK apa kita nak judge dari kesilapan dia?

because people change....dia boleh berubah..kita juga boleh berubah...

kami dicipta dari tulang rusuk anda-anda semua...kalau terlalu berkeras kami akan patah...and kalau terlalu lembut...kami akan terus bengkok...so,peruntukkan lah akal anda yang lebih tu dengan sebaiknya....

lesson for girls...women...we should learn to become independent...untuk kuat semangat...untuk belajar buat semua sendiri...wink..wink...^_^

cry for those who deserve it...who worth to be with you...

peringatan untuk diri sendiri...^_^

moral of the story :

walau dalam marah..biarlah sayang selalu ada...bukan dekat tgn..kaki..mulut....tapi dekat dgn hati....



"Lalu malam itu juga aku berdoa, walau apa pun terjadi, walau dalam keadaan marah macam mana sekalipun, mohon dijauhkan, mohon jangan dibiarkan syaitan merasuk aku hingga memukul cintaku."

semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan-lots of love sweetroses

No comments:

Post a Comment

reality is not a fairy tale story...^_^