this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Friday, June 24, 2011

sama tinggi...lagi rendah..or lagi tinggi....^_^


selamat pagi.....^_^

Friday is coming!!!!......so,weekend ni para2 hati semua boleh relaks2 and rehat2 yep.....^_^
Nk tanya....erm u all prefer klu partner korg..

A.same height

B.rendah sikit...or

C.taller

Tak kisah for boys or girls......????

from my view....ramai girl suka yg taller...paras telinga or bahu boy tue...

tapi ada juga boys yang suka girls dia taller than him....murah rezeki orang cakap...^_^

ada juga yang suka same height...eyes to eyes.....hahaha...

tapi...aku...prefer boy tue tggi sket...height girl paras bahu...sbb nmpk cute jer klu tgk partner mcm tu...hehehe...^_^

the REASON aku suka macam tu sebab :

semalam naik train...then nampak satu couple nie...girl tue tinggi dia paras bahu boy tu je....so apa yg buat it looks interesting...


bila boy tue ckap...dia akn pandang bawah and looked dat girl and
girl tu akan pandang ke atas untuk reply balik...it is nice...and it happen everytime....

sebab..nampak kita respect partner kita...by looked into the face...it show we listen kan..even apa yg dia nk ckp tue bnda remeh jer....

.....when somebody pay attention in what we are gonna saying..mesti happy sgt....lagi2 kalau benda tu bukan benda yg penting sgt pun....klu tak penting pun dia dengar...ini kan benda yang penting...mesti lah lebih2 attention tue...hahahaha

so...bnyak benda untuk appreciate partner......

antara kita hendak buat or tak nak je....

tak perlu keluar duit pun...just listening what they are saying...simple!!!!..

especially girls...time dia tengah pot pet...luah apa yg dia rasa..let her...dont stop......and once org yg dia sayang dengar...it so relief taw....mcm semua masalah tu dah terbang...fly...fly away.....

boys pula...jarang luah apa yg dia rasa...dia suka pendam je...so kalau yang ni..dont push...let him..once he's ready...dia sendiri akan luahkan...


my prinsip is :

Kalau kita tidak boleh mengurangkan masalah...kita jangan tambah kan lagi....wink..wink...(^_^)




Actually...height it doesnt matter...rendah..tinggi...sama tinggi...if we feel that we should appreciate our partner... sikap menjadi pendengar setia tu akan datang sendiri....^_^

Moral of the story :

dengan siapa pun kita...di mana...bila...respect is the important thing...^_^

always listen to your partner....it never takes much time pun...tapi bila kita tak dengar lagi banyak masa yang diambil...hehehe

semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan..lots of love sweetroses....

7 comments:

  1. setuju dengan ady....setiap post myna menarik untuk dibaca...:P

    ReplyDelete
  2. hahaha....ady xpyhlah...dah tinggi jgk...

    utk zul ssuai la .....:p

    ReplyDelete
  3. actlly tak kesah pon tingginya..tapi klu dah boleh pilih, ambik yg paras2 pon sedap mata memandang..har har har..

    ReplyDelete
  4. hahaha...mmglah..klu xsdap mata memandg...xkn ko nk plih lak...:p

    ReplyDelete
  5. klu dpt yg paras2 ketiak je blh gak..leh maen cocok2 ketiak die.. hahahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha....cianlah kt prtner tue cik wawa...^_^

    ReplyDelete

reality is not a fairy tale story...^_^