this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Tuesday, June 28, 2011

"logik kah perempuan untuk minta lelaki jadi sensitif"



morning...^_^
pagi2 ni tiba2 tergerak nk tulis entry mcm ni...

"logik kah perempuan untuk minta lelaki jadi sensitif"
"sensitif kah lelaki bila layan perempuan secara logik"

haaaaah......

kita...human creatures diciptakan dengan ada 2 jantina....semua tahu kan...xder 3 or 4...
so boys anda2 semua diberikan pemikiran yang lebih logik..lebih ke depan..dengan ada logik...lahir rasional...tanggungjawab....disiplin.....adil....etc ^_^

girls we are provided with sensitivity....dgn ada sensitif...kita lebih menyayangi..lebih memahami...lebih bertolak ansur...lebih mudah terasa...merajuk....etc..^_^
formula nya :

LOGIKAL + SENSITIVITY = LOVE....^_^

bila ada tanggungjawab...rasional...sikap adil plus with caring, tolerate...memahami..lahirlah..sayang..or istilah chenta....
hahahahahahah

kalau ada salah satu je dlm diri kita...where's the place for love...?????

okay..(lari sekejap dari tajuk)....

when logical stand alone:

secara science...human = mamalia kan..berdarah panas...have lungs to breath....

cuba kita panggil kawan kita MAMALIA....

"eh..mamalia sini jap..."

dia marah or tak???

sebab secara science...facts....logic....we are mamals....but..bila ada sensitivity...kita akan panggil human...bila human...ada names...so its more polite kan......^_^

when sensitivity stand alone :

Reality...kita tak akan boleh hidup hanya dengan cinta...hari-hari nk berkepit je...hari-hari nak keluar sama....semua benda lah buat sama-sama....

so bila masa nak kerja...bila masa nak belajar...bila masa nak jalankan tanggungjawab lain...


Jadi...both of us....perlu ada logical...and sensitivity....

kalau girls u all merajuk...tak salah nak pujuk kan...and girls kalau merajuk tu
berpada-padalah....sikit-sikit sudahlah....jangan jual mahal sangat bila org dah pujuk
or minta maaf


.....sebab

when boys show his sensitivity...girls should pay back logically.....

moral of the story today :

kita bukan yang sempurna...tapi sudah tertulis penciptaan kita adalah yang terbaik...

kerana kita punya akal...hati...perasaan....boleh bezakan antara yg buruk..dan baik...

peringatan untuk diri sendiri....lets show our sensitivity with logically....^_^

moga kita cukup kuat pertahan kan apa yang kita yakinkan...lots of love sweetroses..

4 comments:

  1. si dia mesti pandai pujuk...ehehe...:P

    ReplyDelete
  2. lelaki mmglah kne pandai pjuk...tpi xsume nk wat...:p bkn ssh pown...hahaha

    ReplyDelete

reality is not a fairy tale story...^_^