this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Friday, February 3, 2012

Kau tipu...tipu..tipu..aku lagi...:p


Siapa nak kena tipu...?? Ada??
Sure la tak ada kan...
Selalunya perempuan la...
"Awak,nak hp" first thing buka inbox....scroll down...
sent item...scroll down...
calls, dialed,received,missed call..
"Awak.nak password email,fb," click message..click notification...click sent item..

Sebab apa macam ni?
Jealous..??
No,its more on protecting themselves...takut!!
Takut kena tipu... backstabbing..cheating...and any terms yang seangkatan dengannya...
So,logiknya bila takut kita akan buat something untuk pertahankan diri kita..
More precaution steps...
Tak nak hati sakit...tak nak hati kecewa...
Its normal...

Tapi kadang-kadang bila terlampau sangat..selalu lah...
GADUH itu mesti...
MAKAN HATI hari-hari...
Kalau relationship itu penuh dengan gaduh,makan hati...
then,where is the happiness inside it...
hilang!....
Dari yang cantik,seronok...semua tak ada...bye2...:p


Tapi hakikatnya...everything is beyond kemampuan kita..
Ini benda yang selalu ingatkan diri sendiri....
Logiknya...
Bukan boleh selalu depan mata...
Bukan boleh check semua benda...
Bukan boleh tahu apa yang nak jadi..
Selagi ada button delete...everything can be erased easily..
Unless you are some kind of software/computer geek,
banyak masa nak trace semua benda yang dah kena delete..hahaha

Kalau nak tipu...tipu juga....
Jagalah macam mana pun...
Kongkonglah sekuat mana pun...
Kalau dia nak tipu...tipu juga
Kalau dia nak tikam kita dari belakang..dia akan buat juga akhirnya....

But,apa yang kita boleh buat...
Kalau kita tak nak orang tipu kita,backstab kita...
Then don't do this to others...
Its karma...what goes around comes around...

Daripada banyak masa terbuang jaga dia,
Lebihkan masa untuk jaga diri kita...hehehe

And jika kita yakin dengan pilihan kita...
DIA itu maha mendengar..doalah banyak-banyak....
Kalau ada penipuan,tunjukkanlah...
Jangan bila sudah kena tipu...
bila sedih...baru nak doa...

So,para-para hati semua...
Hidup sangat singkat untuk sedih selalu...gaduh...makan hati...
Buka hati kita untuk gembira..happy selalu...
Ada banyak senyuman dekat sini...^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

Kalau tak ada ambil lah satu...tak payah bayar...hehehe

Semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan~~lots of love sweetroses...

No comments:

Post a Comment

reality is not a fairy tale story...^_^