this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Thursday, December 29, 2011

the new chapter will begin soon...2012




Assalamualaikum..^_^

a few days left before start new chapter of life...2012....!!!!!!!!!!!!!!

When jarum jam berdetik pukul 12..ting!..first thing,bunyi mercun...then penuhlah FB dgn status tahun baru..tak complete kalau tak ada word...A.Z.A.M....

Para-para hati semua terfikir apa azam tahun baru ni...top list!


1) kalau student...azam nak belajar rajin-rajin...nak score...pass with flying colors!

2) kalau yang sudah bekerja...azam nak kerja baik-baik...nak rajin...boleh naik pangkat...naik gaji...

3) smokers...nak stop smoking...or nak kurangkan ke...

4) yang tak buat apa-apa or istilah "menganggur"...maybe 2012 azam nak do something yang bermanfaat..cari kerja...

5) anak-anak...nak dengar cakap mak ayah...tak nak degil-degil...

even it sounds like cliche...tapi who cares?? selagi benda itu baik...menganjur ke arah yang baik...hasilnya baik...then just proceed with azam para-para hati semua...okay ^_^




AZAM tak perlu start time new year...itu macam simbolik sahaja...when start something new..must have something for fresh start...it doesn't need specific time...date...

Bila hati mula rasa nak berubah...

langkah mula berpijak di frasa yang baru...

then..the new CHAPTER begin...new AZAM.....

A = Action....no action...then AZAM tinggal AZAM lah....bye2....

Z = Zealous...bersemangat untuk complete kan AZAM tu...^_^

A = Anew....perbaharui sikap-sikap yang kurang baik sikit...

M= Maintain..kekalkan AZAM yang kita lakukan...bukan untuk 365 hari je...hehehe..


kalau rasa-rasa takut...maybe we need a shoulder to lean on...hands to hold...

Then what friends are for ?


So,para-para hati semua....

berazam untuk jadi lebih baik..beri yang terbaik...buat tersayang...demi kehidupan yang lebih baik ^_^

Sama-sama doakan semua yang terbaik...

p/s : kalau ada salah silap..diri ini minta maaf dari hujung rambut sampai kaki...bukan untuk 2011...tapi untuk previous years juga....^_^

~semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan~ lots of love...sweetroses...

2 comments:

  1. semoga azam kita semua berjaya dicapai.InsyaAllah.
    ^_^

    ReplyDelete

reality is not a fairy tale story...^_^