this is me

My photo
“I want to be very close to someone I respect and admire and have somebody who feels the same way about me.”

Saturday, April 7, 2012

KOMUTER-PUTRA-STAR

Assalamualaikum :)

Hai..
Last week,tuan punya blog ni balik sendiri naik public transport...
Rasanya dah berkurun tak naik komuter,star LRT,putra disebabkan sekarang ada yang boleh hantar and ambil kan hehehe....
So,first KOMUTER
Semua tahu komuter provide koc untuk wanita...WANITA sahaja...


Sayangnya,encik lelaki ni tak faham-faham kot...
Masuk dengan selamba...and terus amik seat..
Bukan seorang...ada lah dalam sepuluh orang...
You spell "MEN" in the wrong way guys...
Dan ramai juga mak cik,kakak yang pregnant terpaksa berdiri...
But,nasib baik....Dalam sepuluh orang yang masuk tu bukan  orang kita :)...
It relief me sebab it prove a little bit that guys out there ( Malay especially)  still have good ethics..still kacak dalamnya..bukan sekadar kacak rupa je:p

Then,turun KL sentral...
So,kat sini tuan punya blog dah macam rusa masuk kampung...hehe
Pergi dekat machine tickets tu,tiba-tiba terpandang "TOKENS"
Tengok orang sebelah..kiri..kanan...kiri..kanan...
Sejak bila tukar ni???
Sungguh,nampak sangat jakun...hahahaha
Tu lah tak baca paper...tak tengok news...aiyooo!
Tak apa buat macam biasa...
Masuk duit tangan tergagau-gagau pilih location semua...
It is simple things sebenarnya..just tukar tickets tu pada tokens...tapi sebab first time...
tu yang semacam tu je...hehehe
Dalam hati terdetik oh MALAYSIA ku sudah MAJU :)

Then naik PUTRA turun masjid jamek...
While waiting train to ampang,mata tiba-tiba ternampak satu board..and ada laluan dekat situ..

"LALUAN KHAS ORANG KELAINAN UPAYA"


and ada letak gambar wheelchair sebelah tu
Laluan tu mungkin bukan untuk orang yang kurang upaya sahaja...maybe for tourists yang bawa luggage..so,they provide this facility..
Tapi,somehow i think maybe kita patut tukar word 'KURANG' kepada 'KELAINAN'
It sounds much better..tak berbunyi kekurangan...dan nampak lebih sopan
betul tak?


Realitinya...kita sebenarnya tak sempurna...ada word "KURANG" dalam diri kita..
bukan pada mereka yang buta..bisu...pekak..semata-mata
cukup anggota badan  tak bermakna sempurna...
sebab kadang-kadang,tangan dan kaki lah mampu bawa kerosakan  dalam diri kita..dalam dunia...

A few minutes,train pun sampai...STAR...sambung perjalanan ke AMPANG...^_^

So,along the journey (hahaha macam jauh sangat balik tu)...
I've observe...
I've learn a lot...
It's quite fun:)
Belajar dari melihat...dan...mendengar....
Sesuatu yang kita dapat bukan di dalam dewan kuliah...

Mungkin bagi yang lain ia pengalaman biasa..
But for me..this is my different way of learning :)

Encik-encik kacak dan cik-cik cantik semua..:)
Kalau keluar jalan..rajin-rajinlah observe sekeliling anda..
You dont know,what you might see..or learn..:)

Semoga kita cukup kuat pertahankan apa yang kita yakinkan-lots of love sweetroses

2 comments:

  1. bw here.. drop sambil2 follow awk.. nice blog.. (=

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi macam mana pula dengan wanita yang masuk tmpt lelaki, padahal tmpt wanita lapang?? =D

      Delete

reality is not a fairy tale story...^_^